Misschien ben je op deze pagina terechtgekomen omdat je niet lekker in je vel zit op je werk. Het kan zijn dat je werkstress ervaart of het gevoel hebt dat je overspannen begint te raken. Of je hebt al eens een burn-out gehad en bent nu weer aan het werk.
Hoe dan ook, je voelt dat je niet helemaal jezelf bent of in ieder geval niet de beste versie van jezelf. Je piekert veel en/of bent snel geïrriteerd. Of je gaat vaak met tegenzin naar je werk en zou graag het plezier weer terugvinden in je werk.
Ik kan je helpen als je
- minder wilt overwerken
- anders wilt leren omgaan met stress op het werk of je werkdruk beter wilt managen
- wilt stoppen met piekeren
- je werkplezier wilt vergroten of terugvinden
- terugkomt van een burn-out en wilt voorkomen dat je er weer in terecht komt
- steviger in je schoenen wilt staan, zelf meer het stuur in handen wilt nemen
In onze organisatie werden wijzigingen doorgevoerd waarmee ik het niet eens was. Ik voelde me machteloos en boos. Iedere dag ging ik met tegenzin naar mijn werk. Ik was wellicht onderweg naar een burn-out.
Vanaf het eerste moment had ik vertrouwen in Belia. Ze luisterde naar me en liet me uitpraten. Ze heeft me geholpen anders te leren communiceren en assertiever te worden. En me inzicht gegeven in hoe ik overkwam op anderen. Daardoor voel ik me sterker en gaat het in ons team ook veel beter.
Ina Bakker, Wijkverpleegkundige, Amsterdam
Gewoontes, patronen en drijfveren
Omdat werkstress, werkdruk en werkplezier over een wisselwerking tussen jou en je omgeving gaat, nemen we beide onder de loep. We verkennen jouw gewoontes en patronen en wat daaronder zit: je drijfveren, je overtuigingen en wie jij bent als persoon.
Ook onderzoeken we wat er speelt in de omgeving, welk effect dat op jou heeft en waar jij wel of niet invloed op kunt hebben.
Daarbij gaan we wat dieper als dat nodig is, maar dat is voor mij nooit een doel op zich. Het gaat er uiteindelijk om dat jij in je dagelijkse werk praktische stappen kunt zetten en daarbij gaan inzicht en actie hand in hand.
Veranderingen, regels, miscommunicatie… Ze kunnen je een hoop werkplezier kosten. Je kunt er zelfs op leeglopen! Ik was in ieder geval aardig op weg richting een burnout. Daarom heb gekozen voor een intensief coachingstraject onder begeleiding van Belia van der Laan.
Al doende hielp ze mij analyseren waar de energie weglekte en hoe ik dat kan voorkomen, welke invloed ik daar zelf op uit kan oefenen. Bijzonder waardevol! Ik heb aan Belia een ideale coach gehad: ze reageerde snel, dacht effectief mee en altijd positief.
Het was erg intensief, maar het heeft me zoveel opgeleverd! Ik sta er nu met veel meer rust in. Dus: als jij in je frustraties om dreigt te komen, worstel niet langer maar doe er wat mee. Ik kan je Belia van harte aanbevelen!
Wynette Schouten, Geestelijk Verzorger ’s Heerenloo
Jouw persoonlijke gebruiksaanwijzing
We sluiten het coachingstraject af met het schrijven van jouw persoonlijke gebruiksaanwijzing. Daarin leggen we onder andere vast:
- waar je energie van krijgt
- wat jij nodig hebt om prettig te kunnen werken en presteren
- wat je kwetsbare kanten en valkuilen zijn
- hoe je tijdig bijstuurt om te vermijden dat je in zo’n valkuil terechtkomt
- eigen gedrag dat bijgedragen heeft aan hoogtepunten en successen
- het constructieve gedrag waarmee je moeilijke momenten goed doorkomt
- hoe je dat wat je geleerd hebt kunt vasthouden
Met behulp van dit document zet je de ingezette ontwikkeling zelfstandig voort en houd je jezelf scherp.
Hoe weet je of dit coachingstraject iets is voor jou?
Vooraf hebben we een oriëntatiegesprek waarin we kijken of er een ‘klik’ is, want de persoonlijke klik met een coach is een belangrijk ingrediënt van een succesvol coachingstraject. Ook kunnen we in dit gesprek de vraag verkennen, overleggen welke stappen we in het coachingstraject zouden kunnen zetten en welke vorm daar het beste bij past.
Zo’n gesprek verplicht je uiteraard tot niets en daarna weet je in ieder geval of we bij elkaar passen, en of wat ik jou te bieden heb past bij wat jij wilt of nodig hebt. Hier kun je zo’n kennismakingsgesprek direct zelf inplannen.
Veelgestelde vragen beantwoord
Werkstress ontstaat meestal niet alleen door het (te) druk hebben op je werk. Vaak ligt er een combinatie van factoren aan ten grondslag. Denk aan het combineren van een drukke baan met mantelzorg, de zorg voor jonge kinderen en/of een druk sociaal leven. Ook je persoonlijke patronen van omgaan met (werk)druk spelen een rol.
Werkstress kan zich op allerlei manieren manifesteren, maar meestal heb je geestelijke en/of lichamelijke klachten. Je zit niet lekker in je vel, hebt het gevoel dat je overspannen begint te raken en/of piekert veel waardoor je slecht slaapt.
Werkdruk heeft te maken met werk niet binnen de afgesproken termijn af krijgen of niet (meer) aan de gestelde eisen kunnen voldoen. Is de werkdruk langdurig hoog, dan kan daar werkstress uit voortvloeien.